Algemene Informatie

Wedstrijdinformatie

Serie Jeugd 8+ en 10+

Serie Jeugd 12+ en 14+

Serie 1/8 Individueel

Serie TRIO estafette

Serie Bedrijven TRIO Estafette

Wedstrijdreglement

Het geldende reglement.

Locatie en bereikbaarheid

Vind hier alle informatie met betrekking tot de locatie en de bereikbaarheid

Afhalen startnummer

Uw startnummer kunt u afhalen bij het inschrijfbureau: Sportfondsenbad De Vijf Heuvels.
Zoek thuis vast uw startnummer op en meldt u ruim voor de start (vanaf 8.00 uur geopend) bij de tafel van uw onderdeel waarvoor u bent ingeschreven. Als u een licentie hebt, houdt deze hier dan bij de hand. Na controle van uw gegevens, krijgt u een tas met daarin een startnummer, uw chip (als u geen eigen chip hebt) en een sticker om op de zadelpen van uw fiets te plakken.

Licentie

Deelname aan deze wedstrijden is mogelijk met een NTB-licentie of een daglicentie. Deelnemers met een NTB-licentie moeten bij het afhalen van het startnummer deze licentie laten zien. Indien deze licentie niet getoond kan worden, moet alsnog een daglicentie worden gekocht. U moet zich bij aanmelding kunnen identificeren.

Briefing en Inchecken

De briefing, waarbij de laatste informatie wordt verstrekt, vindt plaats vlak voor de verschillende startseries in de buurt van de start. Meldt u 15 minuten voor de start bij de “zwemtoren” bij het buitenbad. U wordt ook omgeroepen om u daar te melden. De briefing vindt plaats bij de zwemtoren, op het buitenbadterrein. Voor de TRIO deelnemers geldt dat zowel de zwemmer als de fietser zich hier moeten melden.

Het inchecken van de zwemmers zal ongeveer 5 minuten voor de start van de verschillende series beginnen. Dit zal ook vlakbij de zwemstart gebeuren. De plaats zal worden aangegeven. De serienummers worden omgeroepen.

Parc Fermé & Fietscontrole

Voordat u uw fiets in de wisselzone zet, wordt de fiets gecontroleerd. Dit gaat als volgt:

 • Helm controle, zet uw helm op. Deze mag niet te los zitten.
 • Controle van de fiets. Zorg dat de sticker met het nummer is bevestigd.
 • De fiets moet deugdelijk zijn:
  • De remmen moeten het goed doen.
  • Er mogen geen onderdelen los zitten.
  • Er mogen geen openingen aan je stuur zitten.
  • Er moeten dopjes op openingen zitten, denk daarbij aan de uiteindes van het stuur en opzetstuur.De fiets moet deugdelijk zijn:
 • Als alles is goedgekeurd, zoekt u in de wisselzone uw startnummer op. Iedere deelnemer heeft zijn / haar eigen plek.
 • U hangt uw fiets op bij uw eigen startnummer. Daar zet u ook uw loopschoenen neer.
 • Overige eigendommen, a.u.b. buiten het wisselvak zetten.

Tijdwaarneming

De tijdwaarneming wordt geregeld door gebruik van
chips van MyLaps. Deze chip zit aan een neopreenbandje, die je om je LINKER enkel bevestigt. Je zwemt, fietst en loopt hiermee.
Iedere deelnemer die geen eigen chip heeft, ontvangt deze bij aanmelding in de enveloppe. Deze chip moet bij het verlaten van de finishzone, na afloop van de wedstrijd, weer worden ingeleverd.

Startnummers

Er wordt slechts één nummer uitgereikt voor individuele atleten en twee nummers voor deelnemers aan de TRIO onderdelen (voor fietser en loper). De nummers moeten zowel bij het fietsen (nummer op de rug) als bij het lopen (nummer op de borst) worden gebruikt. In de wedstrijdbescheiden die u ontvangt, zitten speldjes bijgesloten. Wij raden u aan een stuk taille-elastiek of een startnummerband mee te nemen om het nummer aan te bevestigen. Zo kunt u na het fietsen, het nummer gemakkelijk van de rugzijde naar voren schuiven. Het startnummer moet u bij het betreden van het Parc Fermé kunnen tonen. Denk hieraan bij het plaatsen en ophalen van uw fiets in het Parc Fermé.

Reglement

Zie hier het geldende reglement voor deze wedstrijd.

Kleedruimte en douchegelegenheid

U kunt zich omkleden in de kleedkamers van Sportfondsenbad De Vijf Heuvels (hier bevindt zich ook het inschrijfbureau). U kunt hier ook douchen.

Medische verzorging

Er bevinden zich EHBO posten op het fietsparcours (kruispunt Leusmanweg – Kluunvenneweg) en bij de finishlocatie in de Kösterskoele. Daarnaast is het zwembadpersoneel ook in bezit van een EHBO diploma.

Verzorging na de Finish

Na de finish is er een tafel ingericht waar u fruit en/of sportdrank mag pakken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Wiemerink Groente en Fruit en AthleteSportsWorld.com.

Na de finish is er de mogelijkheid om u te laten masseren door een sportmasseur, of behandeling / begeleiding van een fysiotherapeut. Dit wordt aan u mogelijk gemaakt door Fysiotherapie Markelo, onder leiding van Laurens Oling.

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking Kindertriathlon aansluitend aan binnenkomst laatste deelnemer in de Kösterskoele. Prijs voor eerste drie jongens en eerste drie meisjes.

Speaker

De hele dag wordt aan elkaar gepraat door speaker Aschwin Kruders, onder andere bekend van de Ronde van Overijssel en tal van andere loop- en wielerwedstrijden. Met Aschwin hebben we een gelouterde speaker in huis, met kennis van de regionale en lokale sporthelden.

Sluiting Parc Fermé & Uitchecken fiets

De wisselzone zal worden bewaakt tot 16.00 uur. Bij het ophalen van uw fiets, dient u uw startnummer te tonen. Deze komt overeen met het nummer dat u op uw fiets hebt bevestigd.
Tussen 8.30 uur en 16.00 uur is de wisselzone alleen toegankelijk voor triatleten op vertoon van het startnummer of begeleiders jeugd- en kindertriathlon op vertoon van een polsbandje. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden bij het brengen en afhalen van uw fiets.

Denk eraan dat het parc fermé aan het einde van het evenement zal worden opgeruimd. De organisatie zorgt dat niet opgehaalde fietsen tot 16.00 uur bewaakt binnen de hekken blijven. Daarna houdt het toezicht op. Haal dus voor 16.00 uur uw eigendommen op.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de triathlon is voor eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van persoonlijke eigendommen.

Toeschouwers/begeleiders

Het publiek wordt van het parcours gescheiden met behulp van hekken en afzetlinten. Toeschouwers en helpers mogen niet in de wisselzone komen, met uitzondering van begeleiders met polsbandje bij de jeugdserie 8+ en 10+. Ieder deelnemend kind uit die categorie mag 1 begeleider met polsbandje meenemen in de wisselzone. Dit polsbandje zit in de inschrijfbescheiden die bij aanmelden worden uitgedeeld.

Afmelden

Mocht u, om wat voor reden dan ook, afzien van deelname aan de triathlon wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan de organisatie: inschrijving@hofvantwentetriathlon.nl.
Restitutie van het inschrijfgeld is niet meer mogelijk.

X